Γιατί;

Σήμερα η μόδα προστάζει τις σύγχρονες επιχειρήσεις να αξιοποιούν την φορητή τεχνολογία, κυρίως επενδύοντας πάνω σε smartphones και tablets, για να επιτύχουν τους εταιρικούς τους σκοπούς. Παρέχουν “mobile devices” στους υπαλλήλους τους, είτε για απλή χρήση του εταιρικού email και internet browsing, είτε για την εγκατάσταση μιας Line-Of-Business εφαρμογής, όπως για παράδειγμα παραγγελιοληψία, δρομολόγηση ή τιμολόγηση επί αυτοκινήτου (exvan). Οι τολμηροί λειτουργούν με τη φιλοσοφία Bring-Your-Own-Device (BYOD), ουσιαστικά χρησιμοποιώντας την προσωπική συσκευή του υπαλλήλου για όλες τις εταιρικές επικοινωνίες και ανταλλαγές δεδομένων.

Δυστυχώς το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων που διακινούνται μέσω αυτών των συσκευών, αποτελεί δεύτερη προτεραιότητα. Τα δυο βασικά ερωτήματα του ταλανίζουν όσους αποφασίζουν να επενδύσουν πάνω στην φορητή τεχνολογία, είναι τα εξής:

  • Πώς θα μπορέσω να υποστηρίξω απομακρυσμένα τους υπαλλήλους μου, ειδικά όταν ο καθένας τους έχει και διαφορετικό κινητό ή tablet (π.χ. iPad, Android, Samsung, κο.κ.);
  • Πώς θα μπορέσω άμεσα να διαγράψω τα εταιρικά δεδομένα σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής;

Το πρόβλημα λύνεται με τεχνολογίες Mobile Device Management (MDM) ή Enterprise Mobility Management (EMM). Αυτές έχουν ως σκοπό να παρέχουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον στους διαχειριστές (IT Managers, επιχειρηματίες, κλπ), όπου μέσα από έναν web browser (συνήθως) μπορούν διαχειριστούν όλες τις συσκευές των υπαλλήλων τους, να ελέγξουν την τοποθεσία, την κατάσταση της συσκευής (π.χ. μπαταρία, wifi), τη χρήση της, να υποστηρίξουν μέσω «teamviewer” λογικής και φυσικά να κλειδώσουν ή να διαγράψουν πλήρως τη συσκευή, πάντα απομακρυσμένα.

Η Regate παρέχει στην ελληνική αγορά τη σουίτα Regate Safe Mobility, που σκοπό έχει να παρέχει σε χαμηλό κόστος (12 Ευρώ ανά έτος!) όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που χρειάζεται μια ελληνική επιχείρηση για να ελέγξει τις φορητές συσκευές τις, μέσα από ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο περιβάλλον.

Regate in FacebookRegate in TwitterRegate in Youtube Regate in LinkedIn Regate in Google+

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

801-11-11880

myMobility Newsletter

Το myMobility News ένα ηλεκτρονικό Newsletter με τα νέα, τις τάσεις και τις εφαρμογές των φορητών τεχνολογιών (mobility) στις επιχειρήσεις.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η συνδρομή είναι δωρεάν.